News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Нов троянец краде конфиденциални данни

PandaLabs предупреди потребителите за LdPinch.ZO

Експерти от PandaLabs предупреждават потребителите за разпространението на нов троянец - LdPinch.ZO. Зловредната програма е разработена с цел кражба на лична информация.
LdPinch.ZO се разпространява по два начина - като прикачен файл към електронната поща или посредством сваляне на съдържание от съмнителни ресурси. При активирането му, той показва картинки със сексуално съдържание. Същевременно троянецът копира свои файлове в системата, които имат за цел да съберат различни потребителски пароли и друга лична информация.
LdPinch.ZO събира информацията от уеб браузъри (FireFox, Mozilla, Internet Explorer...), FTP-клиенти ( CuteFTP, SmartFTP...) и други. Впоследствие троянецът изпраща данните на своя създател с помощта на електронна поща.
Програмата позволява на атакуващия да компрометира машината и да я управлява отдалечено. Освен това троянецът имитира „цъкане“ на OK при съобщение от защитната стена, предупреждаващо потребителя за подозрителна Интернет връзка.
Луис Коронс, технически директор в PandaLabs, предупреди, че корпоративният шпионаж е една от множеството възможности за употреба на новия троянец, тъй като компаниите съхраняват конфиденциална информация на техните компютри или имейл акаунти. Чрез открития зловреден код кибер престъпниците могат да получат тази информация и впоследствие да я използват за свои нужди или да я продадат.

01:42

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

ПриятелиАрхив

Последни новини

Линкове

Реклама
СтатистикаCheck PageRank