News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Кадрови рокади в Motorola след по-слаби от очакваните резултати

Представянето на втория по големина производител в бизнеса с мобилни телефони продължава да бъде недопустимо, признава Едуард Зандер, CEO на компанията

През седмицата Motorola понижи прогнозата си за приходите и печалбите за първото тримесечие, в резултат на неочаквано рязко намаляване в продажбите на мобилни телефони. Това влошаване накара компанията да обяви, че ще направи основни промени сред управленските си кадри.
Вторият по големина производител на хендсети в света ще уволни своя финансов директор Дейвид Девоншайър, който ще бъде заместен на поста от Томас Мередит. От президент на корпоративния бизнес Грег Браун зае длъжността на главен оперативен директор на Motorola.
Представянето на Motorola в бизнеса с мобилни устройства продължава да бъде недопустимо, признава Едуард Зандер, председател и главен изпълнителен директор на Motorola, в свое изявление, цитирано от informationweek.com. Според него, компанията е длъжна да възстанови печалбата си от мобилни телефони.
След обстоен преглед и последвалите промени на управленско ниво, в Motorola преценяват, че за да върнат бизнеса си на едно допустимо ниво, ще са им нужни повече време и усилия.
Компанията намали очакванията си продажби през първото тримесечие до $9.2 - $9.3 милиарда. Първоначално Motorola предвиждаше продажби на стойност между $10.4 - $10.6 милиарда. Компанията очаква намаление на дела си на пазара между 7% и 9%.
В загубите се включват и разходи за поглъщания, свързани със закупуване на компаниите Symbol Technologies, Good Technology и Netopia. Освен това в загубите влизат и разходи, породени от временните уволнения на 3500 работници.
Проблемите на Motorola идват от ценовата конкуренция, като това е най-видимо на пазара за мобилни устройства от нисък клас. От друга страна, сериозни проблеми се пораждат и от закъснението на продуктовата линия на компанията за клетъчни телефони от висок клас, които работят с високоскоростни мрежи.
Motorola очаква нейният бизнес за мобилни телефони да понесе оперативни загуби за първото тримесечие. Компанията смята да пусне резултатите от тримесечието на 18 април.
Общо за цялата година Motorola очаква продажбите и оперативния кеш поток да бъдат значително под първоначалните прогнози. Все пак компанията предвижда, че ще завърши с печалба годината и ще генерира положителен оперативен паричен поток. Motorola очаква нейното подразделение за хендсети да се възстанови през втората половина на годината и да завърши 2007 с печалба.
Ревизирайки предвижданията си, Motorola, ще увеличи своята 36-месечна програма за обратно закупуване на акции, която започна през юли, от $4.5 милиарда на $7.5$ милиарда.

01:43

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

ПриятелиАрхив

Последни новини

Линкове

Реклама
СтатистикаCheck PageRank