News42

Новини от света на интернет и високите технологии

13-те врагове на Интернет според RSF

Международната неправителствена организация – „Репортери без граници” (RSF) публикува ежегодния списък от държави – врагове на Интернет. Тази година са включени тринадесет държави, в които през 2006-та по някакъв начин е била ограничавана свободата на словото в Мрежата. В списъка са – Белорусия, Бирма (Мянма), Китай, Куба, Египет, Иран, Северна Корея, Саудитска Арабия, Сирия, Тунис, Туркменистан, Узбекистан и Виетнам. Три държави, фигуриращи в списъка миналата година, са изключени от списъка за 2006, заради подобряването на ситуацията там – това са Непал, Малдиви и Либия.
Правителството в Белорусия редовно блокира достъпа до сайтовете на опозицията, а в Китай все още продължава кампанията по „изчистването” на Интернет от неудобни за властта материали. В Бирма има постоянно наблюдение на дейността на посетителите в Интернет-залите (на всеки пет минути автоматично се прави скрийншот на екрана на компютъра), освен това е забранена употребата на всякакви програми за гласови комуникации чрез VoIP. В Куба е забранено на дисиденти и независими журналисти да ползват Интернет, а обикновените потребители могат да ползват Интернет само от публични места като компютърни клубове или университети. В Иран се филтрират над 10 милиона сайта заради „аморално”съдържание, а в Саудитска Арабия се блокира достъпа до израелски сайтове, сайтове на опозицията и сайтове с порнографско съдържание.
В настоящия момент по света има 61 човека лишени от свобода заради критика в Мрежата срещу дейността на правителството в тяхната държава.

08:18

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank