News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Анти-гей имейл разклаща бизнеса на фирма за цветя

Форумът на сайта й бил задръстен от протестни писма.
Малка семейна фирма за градинарство и озеленяване от Хюстън, САЩ, беше бомбардирана от гневни имейли от хомосексуалисти от цял свят. Причината - електронното писмо, с което фирмата отхвърля заявката на клиент, само защото той е гей.
В края на октомври Garden Guy праща имейл, с който отказва да обслужи клиент с думите: “Трябва да ви съобщя, че не можем да се срещнем с Вас, тъй като сме решили да не работим за хомосексуалисти", разкри washingtonpost.com. Клиентът Майкъл Лорд препраща това съобщение на десетки свои приятели и то се разпространява в целия Интернет.
В резултат на това на форума на уеб сайта на фирмата се получават множество гневни критики и предупреждения за бойкот. Компанията е обвинена в омраза и дискриминация. Съсобственичката на Garden Guy Сабрина Фарбър се оплаква, че към семейството й са отправяни словесни обиди и дори смъртни заплахи.
Уеб сайтът на Garden Guy не крие възгледите на компанията за отношенията между двата пола. В долната част на страницата, предлагаща озеленяване на дворове и контрол на вредителите, стои изречението "Заплашена е благословената от Бога брачна институция," и препратка към анти хомосексуалния сайт www.nogaymarriage.com.
В свое оправдание г-жа Фарбър казва, че не е имала намерение да прави политическо изявление пред целия свят с имейла си до клиента, както и че не е очаквала подобен ефект от неговото разпространение в Мрежата. Тя смята, че като собственик на малка частна американска фирма, има правото да избира с кого да прави бизнес.

06:50

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank