News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Софтуер превръща флаша във виртуален РС

Вместо лаптопа от офиса в къщи, потребителите могат да носят само един малък U3 драйв
Флаш паметите могат да спестят доста неудобства на деловите хора. Вместо да разнасят своя лаптоп от офиса вкъщи и обратно, потребителите могат да постигнат желаната ефективност и само с една миниатюрна джаджа.
Флашовете са малки карти с памет с капацитет от 100MB до 4GB, които се поставят в USB порта на РС-то и действат като поредния твърд диск. В най-елементарния сценарий, те се използват за пренасяне на файлове от един компютър на друг.
С подходящ софтуер флашовете могат да се превърнат в портативен виртуален РС и да съхраняват цялата важна информация на потребителя. Такъв софтуер е U3 от едноименната компания, който осигурява и необходимата синхронизация на данните между домашния и служебния компютър.
Когато постави US флаша в някой от компютрите в офиса на клиента, при приятел или в Интернет кафе, потребителят на практика превръща това РС в “свое”. Той получава сигурен достъп до файловете си, електронната поща, контактите, календара, задачите и всякаква друга важна информация, копирана от основния РС чрез софтуера за синхронизация и съхранена на U3 драйва в компресиран формат. Потребителят може дори да ползва любимия си десктоп “тапет”.
Софтуерът U3 дава огромна свобода на потребителя. Той получава достъп до програми, данни и помощни средства. Чрез U3 потребителят може да приема и изпраща мейли и да редактира документи на хост системата.
На практика, U3 е нещо като Windows за флаш драйвове – платформа, върху която други разработчици на софтуер могат да изграждат приложения. Не всички познати приложения работят на U3 драйва, а само тези, които са адаптирани към него. Няма например Word и Outlook, но пък са на разположение U3 програми, които четат, показват и синхронизират такива файлове, или могат да извикват програми от хост компютъра за тази цел.
U3 флашовете са сигурни устройства. Повечето от тях идват с антивирусен софтуер, а освен това при изваждане на устройството от чуждия компютър, след него не остават следи, дори и историята на уеб сърфирането бива заличена. В допълнение, потребителят може да защити с парола своя флаш, така че да предотврати достъп на неупълномощени лица до данните в него, в случай че го загуби. Важната информация пък се съхранява на драйва в кодиран формат.
Когато се прибере у дома или в офиса, потребителят поставя U3 флаша в своя РС и пуска софтуера за синхронизация, за да актуализира данните от Outlook и документите с направените промени.
Обикновено капацитет от 1GB е достатъчен за повечето потребители, освен ако не искат да носят със себе си повече фото- или аудио файлове. Синхронизацията обаче отнема известно време, особено първия път, и може да продължи минути за няколко хиляди контакта от Outlook. Следващите сесии са много по-бързи. Цените на U3 драйвовете са напълно поносими – от няколко десетки долара за 1GB до над сто за 2GB модели.

03:03

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank