News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Първият уеб видеочат с космоса се провежда днес

Уникална жива връзка с астронавта Томар Рейтър от борда на Международната космическа станция!
Уникален видео чат ще се състои днес, 28 ноември. Астронавтът Томас Рейтър ще отговаря на въпроси “на живо”, през Интернет, от Международната космическа станция.
Това ще бъде първият уеб видео чат с космоса, съобщава Европейската космическа агенция (ESA), която ще осигури провеждането на сесията заедно с немския оператор T-Online.
Довечера, от 21,15 ч. средноевропейско време (22,15 българско) космическите ентусиасти ще могат да разговарят на немски чрез директна видео уеб връзка с Томас Рейтър. Астронавтът на ESA ще се намира в този момент на 400 км над Земята в изпълнение на историческата мисия “Астролаб”.
Чатът е достъпен на немски език от сайта http://www.t-online.de/esa. Участниците в първия по рода си уеб разговор с космоса ще получат информация от първа ръка за целите на мисията, за начина на живот и работата на Рейтър.
Въпросите ще достигат до немския астронавт през модератор. Рейтър ще отговаря в реално време, докато станцията прелита над Русия със скорост от 28 хиляди километра в час.
Чатът и социалните мрежи са важни комуникационни средства за младите хора, заяви говорителят на ESA. Агенцията очаква днешното събитие да насърчи интереса на младежите към космическите изследвания и към кариера в тази област.
Томас Рейтър е първият европейски астронавт в дългосрочна мисия на Международната космическа станция. Той излетя със совалката Дискавъри на 4 юли и ще се завърне на Земята през декември.
Мисията Astrolab също е първа по рода си научна програма в Европа. Тя включва експерименти от областта на психологията, физиката, биологията и радиационната дозиметрия.
Най-популярният в Германия оператор T-Online, заедно с ESA предлагат на уеб аудиторията уникални репортажи от космическите кораби, изследващи Луната, Венера, Марс, Сатурн и комети, както и от мисиите с хора на борда на Международната космическа станция.
Особено популярна е секцията "ESA Photo of the Week", която показва фантастични картини от космоса и от мисиите за наблюдение на Земята. Наскоро ESA започна партньорство и с Google Earth, за да доставя сателитни изображения от глобални природни бедствия.

19:53

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank