News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Насилие помрачи премиерата на PlayStation 3 в САЩ

Бой, стрелба и полиция около магазините!
Недостатъчните количества от новата геймърска конзола PlayStation 3 на Sony Corp. в магазините в САЩ доведе до скандали пред някои от тях и дори... стрелба. Щастливци, успели да грабнат ценната придобивка, бяха изкушени да я продават за печалба.
В Пътнъм, Кънектикът, двама въоръжени мъже се опитаха да ограбят хора, чакащи на опашка за конзолата и стреляха срещу един, който отказа доброволно да се раздели с парите си, твърди Sydney Morning Herald. Майкъл Пинкела, 21-годишен, беше ранен в гърдите и рамото.
Във Фресно, Калифорния, полицията арестува двама и заплаши да използва електрошокови палки, за да разпръсне тълпата, която нахлу в един магазин и изпотъпка хора на паркинга.
За да укроти непокорна тълпа от около 350 нетърпеливи чакащи пред магазин в Хенрико, Вирджиния, полицията трябваше да стреля с топки с боя.
Някои жители на Ню Йорк предпочетоха да прекарат няколко нощи в спални чували под дъжд и студ пред магазина, за да успеят да си купят новата хай-тек играчка. Препродажбата там вървеше доста на далавера: при цена от 500 и 600 долара на двата модела на PS3, те спокойно се препродаваха още пред магазина за 2500 долара. В eBay цените им варират между 1000 и 3000 долара.
Sony обеща да пусне 400 000 машини в САЩ за премиерата в петък и около 1 милион до края на годината. Поради производствени проблеми японският гигант няма да може да предостави на пазара предвидените 2 милиона бройки.
През миналата седмица компанията едва успя да отдели 100 000 конзоли за родния пазар. Геймърите в Европа ще трябва да сдържат нетърпението си до март следващата година.

14:44

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank