News42

Новини от света на интернет и високите технологии

50 хиляди лаптопа преднина за HP пред Dell

Лидерът е постигнал 36% ръст за третото тримесечие.
Hewlett-Packard заема първо място на световния пазар за лаптопи през третото тримесечие с дял от 17,7%. Това сочат данните на компанията за проучвания DisplaySearch, изнесени в digitimes.com.
Нареждащият се на второ място Dell отстъпва с 0,2%, тъй като е продал 50 хиляди лаптопа по-малко. Ръстът при HP е 36%, или два пъти повече от този на пазара през тримесечието.
Трети на световния пазар е Acer с 11,8% дял, следван от Toshiba (10,7%) и Lenovo (8,2%). От останалите играчи впечатляват резултатите на Asustek Computer с ръст от 68%, Apple (63%) и Sony (47%).
Въпреки че е глобален лидер, HP държи първото място само в два региона - APAC (Азиатско-тихоокеанския) и Латинска Америка. Dell пък е първи в Северна Америка, а Acer изпреварва HP в EMEA (Европа, Средния изток и Африка).
Като брой, продажбите и на HP, и на Dell надвишават 3,5 милиона лаптопа през тримесечието.
От участниците в първата петица Lenovo е единственият производител, който продава преобладаващо лаптопи с класически формат на дисплея, докато при останалите доставчици има ясно изразена тенденция към широки екрани. При Apple и Sony дори всички продадени лаптопи са широкоекранни, отчита Display Search.

06:07

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank