News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Китай затяга контрола върху онлайн игрите

Нови заглавия могат да излизат само след одобрение от властта.
Китай затяга контрола над процъфтяващата индустрия на онлайн игрите. Като първа мярка правителството изисква от дистрибуторите да наблюдават по-стриктно съдържанието на игрите, след като беше установено, че някои от тях включват религиозен или политически материали, съобщава местна новинарска агенция.
Дистрибуторите могат да пускат нови игри само след одобрение от властите. Те са задължени да предоставят месечни отчети за наблюдение, които да потвърждават, че операторите не са добавили забранено съдържание, казват от Xinhua, цитирайки съобщение на администрацията по печат и публикации.
Пак според същата агенция, броят на онлайн геймърите в Китай е скочил от 13,8-милиона през 2003 г. на 23 милиона през тази. Очаква се доходите от индустрията на он-лайн игрите да достигнат 7 милиарда юана (850 млн. долара).
Затягането на мерките напоследък е предизвикано от множество проблеми с вносните онлайн игри, някои от които съдържат чувствителен религиозен материал или засягат териториални спорове, твърди Xinhua. Други игри пък са критикувани като порнографски или твърде жестоки.
Докладът на администрацията не дава подробности какви точно религиозни и териториални проблеми се засягат в онлайн игрите, но правителството на Китай е чувствително към споменаване на исляма и Тайван. Независимостта на островната държава е призната от целия свят, но Пекин я смята за китайска територия.
Административните власти смятат, че дистрибуторите прикриват съдържанието на игрите, които кандидатстват за одобрение, а операторите понякога добавят допълнително неподходящо съдържание.

19:46

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank