News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Синдром на гневната мишка "заразява" уеб потребители

Заболелите показват признаци на стрес и тревожност. Пулсът им е ускорен и се потят обилно. Понякога крещят силно към екрана и кликат яростно...
Глобален феномен, какъвто е Интернет, не може да мине без специфични заболявания. Едно от тях е синдромът на гневната мишка.
Заболяването се отличава с ускорен сърдечен ритъм, обилно потене и яростно щракане и удряне на мишката. В някои екстремни случаи, може да се идентифицира и със силни крясъци към екрана на компютъра.
Синдромът рано или късно заразява всички потребители на Интернет, според проучване на центъра за изследване на социални проблеми във Великобритания. В него са взели участие 2 500 потребители на уеб.

Първи признаци на синдрома
- Ускорен сърдечен ритъм
- Увеличено потене
- Яростно щракане с мишката
- Едновременно кликване с мишката и ругаене по монитора
- Удряне на мишката

Проучването идентифицира ключови фактори, които могат да се отразят негативно на сърдечните функции, както и на имунната и нервната системи.
Каква е основната причина за появата на синдрома на гневната мишка? Според изследователския център, на първо място това са зле проектирани и поддържани уеб сайтове. Всички уеб сърфисти знаят причините: бавно зареждащи се страници, трудни за навигация интерфейси и, разбира се, убийствената причина: страницата не се зарежда изобщо.

Топ 5 причини за синдрома
- Бавно зареждане на уеб страници
- Трудна и объркваща навигация
- Изскачащи прозорци
- Нежелана реклама
- Недостъпност на сайтове

Резултатите от теста показват, че потребителите изискват скоростта, функцията и точността на Google от всички уеб сайтове, които посещават, и то незабавно. За съжаление, не всички сървъри могат да предложат това качество.
Посланието към компаниите, които базират бизнеса си в Интернет, е ясно: те трябва да предоставят прост и лесен за навигация интерфейс, като същевременно се фокусират върху скоростта и достъпността.



03:57

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank