News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Мръсни компютърни аксесоари сеят зарази в офисите

Много хора не си дават сметка, че общата употреба на телефони, клавиатури и мишки носи рискове за здравето. Чрез тях лесно се предават, например, риновуриси!
Голяма част от служителите в офисите не почистват работното си място и така рискуват да разпространят и прихванат различни болести. Това твърди ново он-лайн проучване на компанията IOGEAR.
Освен директно от човек на човек, микробите се разпространяват и чрез “посредничеството” на замърсени компютърни аксесоари. Именно това не осъзнават повечето хора, съдейки по немарливото им отношение към чистотата на работното бюро.
20% от служителите в офисите никога не са чистили своите компютри и периферни устройства, сочат данните от проучването. В същото време, 35% от тях споделят техниката си с други колеги в службата.
Най-шокиращата констатация в изследването на IOGEAR идва от признанието на 13% от анкетираните, че не си мият ръцете след посещение на тоалетната.
Друго проучване, ръководено от учени от университета по здравни системи на Вирджиния, предоставя доказателства за заразяване чрез общи предмети, които хората ползват ежедневно. Възможно е човек, инфектиран с риновируси (причиняващи много простудни заболявания), да остави микроби по обектите, които употребява, като по този начин заразява други хора с достъп до тези предмети.
Известно е, че риновирусите се предават освен по въздушно-капков път, но и чрез кожен контакт. В случая проучването установява, че заразата е възможна и чрез употребата на общи предмети, с каквито е пълно във всеки офис. Особено опасно е използването на телефони, както и на една и съща клавиатура или мишка от различни потребители.
В допълнение, зимният сезон предразполага към простудни заболявания. За да снижат риска от вируси и настинки, служителите в офисите трябва да се отнасят по-отговорно към хигиената на работното място, като редовно почистват бюрата си и компютърните аксесоари. Това ще намали вероятността за разпространение на микроби в офисната среда.
IOGEAR дава няколко прости съвета за ефективна защита от офисните микроби. Препоръчваните мерки касаят хората, които досега не са обръщали достатъчно внимание на проблема. Става въпрос за елементарни неща като редовно почистване на работната площ и компютърното оборудване по нея и често миене на ръцете.
Важно е също хората да осъзнаят, че трябва да си мият ръцете след кихане и кашляне, преди да докоснат предметите в офиса. Както и да си стоят вкъщи, когато са болни.
Компанията IOGEAR, която проведе проучването, доставя компютърни аксесоари със специални защити от микроби. Един от нейните продукти е безжична лазерна мишка с нанопокритие. От компанията твърдят, че мишката обезврежда бактериите с 99% ефективност, благодарение на слой от титаниев оксид и сребърни наночастици. Очаква се скоро IOGEAR да представи и допълнителни периферни устройства, чисти от микроби.

04:25

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank