News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Чака се поскъпване на DVD и CD-R дисковете

Големи производители нe смогват да задоволят пазара!
С около една трета се очаква да намалее месечното производство на DVD дискове, предупреди китайският Economic Daily News (EDN). Два от водещите тайвански производители на оптични дискове, CMC Magnetics и Ritek, няма да пуснат своите заводи през китайската нова година в средата на февруари.
Дефицитът ще доведе до поскъпване на дисковете с 5-10% през първото тримесечие на 2007 година, прогнозира EDN. CMC планира да вдигне цените с 8-10%, като се очаква почти същото да направи и Ritek.
Същевременно капацитет на водещите тайвански заводи за CD-R дискове е запълнен плътно до първото тримесечие на следващата година. Това ще принуди производителите да отложат планираната годишна профилактика, което ще рефлектира в намалено производство през Q1‘2007.
Анализаторите очакват засилено търсене на CD-R дискове в Китай в средата на февруари, както и на пазарите в Русия, Югоизточна Азия и Латинска Америка. Количеството на доставките обаче няма как да се увеличи в момента, тъй като големите играчи на пазара не разшириха производствения си капацитет през тази година.
Нещо повече, много от водещите производители на оптични дискове преминаха от CD-R към DVD+R/-R, което допълнително ще засили дефицита на CD-R дискове. Очаква се техните цени също да нараснат с 5-10% през 2007 година.

04:09

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank