News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Започва изграждане на WiMax мрежа у нас

Max Telecom ще предлага услуги на базата на оборудване Proxim
Алтернативният оператор Max Telecom започва да инсталира базови станции и крайни устройства за WiMax мрежа в София и Пловдив, съобщиха от компанията днес. През следващата година безжичната високоскоростна мрежа ще обхване и останалата част на страната.
Компанията планира да предложи на потребителите широк избор от услуги, вкл. т.нар. “triple play” – Интернет достъп, гласови услуги и видео приложения.
Max Telecom ще изгражда мрежата с WiMax продукти на компанията Proxim Wireless Corporation и ще ползва нейната система за управление. Операторът ще работи по проекта съвместно с Videomax AVS – партньор на Proxim и доставчик на широколентови решения “от край до край”.
„Ще предложим на българския пазар качествено нов високоскоростен безжичен достъп до данни, който ще замести съществуващите, скъпоструващи линии”, каза Красимир Стойчев, главен изпълнителен директор на Max Telecom. „Продуктите и системата за управление на Proxim ни дават най-доброто съотношение между цена и производителност и възможност за лесно преминаване към IEEE 802.16e (мобилен WiMAX)”, добави той.
„Изгражданата от Max Telecom нова WiMAX мрежа ще предложи на българските потребители – частни лица и компании, една желана алтернатива на съществуващите възможности за достъп до „последната миля”, Интернет достъп, а в най-скоро време – глас, видео, IPTV и други услуги”, каза Лионел Хмилевски, старши вицепрезидент в Proxim International.
Max Telecom притежава индивидуална лицензия за осъществяване на далекосъобщителни услуги чрез мрежа от вида „точка към много точки” с национално покритие, в две честотни ленти по 21 MHz в 3.5-гигахерцовия спектър.
WiMAX е безжична технология, която позволява високоскоростна и надеждна връзка за предлагане на широк спектър фиксирани и мобилни услуги, вкл. достъп до
Системата на Proxim се състои от базови станции и крайни клиентски устройства, предназначени за лесно инсталиране извън помещенията. Благодарение на своята пикоклетъчна архитектура, тя е много подходяща за предоставяне на достъп до ”последната миля”.

02:15

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank