News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Държавата следва модел 20:80 за хардуер:софтуер

През 2007 ще се реализира проект за електронна област
Избрали сме модерен и конвертируем модел, заяви министър Николай Василев пред БТА във връзка с големите поръчки за електронно правителство. Проектите в тази област включват 20 на сто хардуер и 80 процента софтуер.
“Заедно те дават основната национална платформа, основният модул на електронното правителство у нас”, каза министърът на държавната администрация и административна реформа, визирайки интеграционната система на електронно правителство (ИСЕП).
Втората значима поръчка е за пилотна интеграционна система на електронна област (ПИСЕО). С този проект в областите Бургас, Стара Загора и Добрич ще бъдат свързани софтуерно и мрежово съответната областна администрация с всички общини и важни ведомства в областта.
Е-областите ще бъдат включени и към националната платформа. Проектът трябва да завърши през 2007 г. и ако бъде успешен, следващите години ще бъде мултиплициран в останалите 25 области. Това ще намали и разходите, тъй като репликирането на вече реализиран модел е по-евтино, поясни Николай Василев.
В няколко по-малки по обем проекти ще бъде предоставена на най-изостаналите общини периферна техника - принтери, скенери, копири, мултимедийни прожектори и други устройства, за да се въведе обслужване "на едно гише".
Големият договор с "Майкрософт" осигурява на администрацията легален начин за използване на последното поколение софтуер за години напред, припомня Николай Василев. Договорът дава възможност на държавните служители легално да използват програмните продукти и вкъщи.

16:01

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank