News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Екран показва различни картини на двете си страни

Мобилният LCD панел на Samsung е първият по рода си в света!
Течнокристален панел, който може да показва различни картини и от двете си страни, представи Samsung Electronics. Това е първото по рода си LCD устройство в света, твърди корейският гигант пред digitimes.com.
Конвенционалните разработки до момента показваха една и съща, обърната картина от двете страни на екрана. 2,2-инчовият екран на Samsung може да замени два панела с един, като така намали дебелината на мобилните продукти.
LCD панелът използва нов тип “double-gate” архитектура от TFT транзистори. При нея всеки пиксел се управлява от два гейта (електронни компоненти, които преобразуват напрежението на ниво пиксел), вместо от един, в резултат на което екранът може да показва едно изображение отпред и друго отзад.
В новия дисплей е приложена фирмената технология ASG (аморфен силициев гейт), която позволява да се използват по-голям брой гейтове, без да се увеличават размерите на управляващата интегралната схема. Освен това дисплеят изисква само задно осветяване.
Двойният LCD екран е дебел 2,6 мм и широк 2,22 инча. Панелът има резолюция QVGA (240x320 пиксела) и яркост 250 нита отпред и 100 нита отзад.
Samsung ще покаже устройството на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас, което започва на 8 януари. Очаква се компанията да започне масово производство на LCD екрана още през първата половина на 2007 година.

14:45

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank