News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Продажбите на дигитална музика се удвояват

Според статистически фирми, продажбите на дигитална музика в Интернет през 2006 са се удвоили спрямо тези през предходната година. Те оценят приходите от тази онлайн индустрия на около $2 млрд. долара, което е около 10% от целия приход от музикалния бизнес. Повечето музикални компании отдават голямото увеличение във все още нарастващата популярност на Интернет, както и навлизането на много нови технологии на масовия пазар. Освен това се увеличава броя на сайтовете, които предлагат музика срещу заплащане, с което се увеличава и общия брой на предлаганите песни. Според статистическите данни през 2005 година те са били 2 милиона, а през 2006 - близо 4 милиона.
Музикалната индустрия години наред обвинява пиратството и в частност peer-peer мрежите за големите материални загуби, които търпи. Все пак според тях има някаква надежда, след като за 2006 в 18 държави са заведени близо 10 хиляди дела срещу музикални "пирати".

19:10

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank