News42

Новини от света на интернет и високите технологии

IBM задвижи проект за по-сигурни е-плащания

Криптиран псевдоним заменя данни от кредитна карта

Иновативен софтуер, наречен Identity Mixer и разработен от IBM, е на път да осигури по-защитени от измами он-лайн транзакции. Идеята на този продукт е потребителите да могат да ползват криптирани дигитални документи, издавани от банка или правителствена агенция, когато правят транзакции онлайн, вместо да споделят данните от кредитната си карта, например.
Обикновено потребителите предоставят цялата лична информация на посредници и не знаят как те я използват. Identity Mixer създава един дигитален псевдоним, който замества конфиденциалните данни на потребителя.
Например, при пазаруване онлайн, купувачите ще доставят криптирани данни за своята кредитна карта, вместо истинските такива. Онлайн магазинът не може да декриптира информацията и затова ще я предостави на организацията, която е издала тази кредитна карта, а тя, от своя страна, ще провери информацията и ще осигури заплащане на продавача.
Криптираните документи ще са за еднократна употреба. Следващата покупка или транзакция ще изисква нови данни. Процесът е подобен на номерата на кредитни карти за еднократна употреба.
IBM се надява, че технология като нейната Identity Mixer ще помогне да се възвърне доверието в Интернет като среда за финансови транзакции. Няколко проучвания през изминалите години показаха, че постоянните пробиви в системите за сигурност на информацията и заплахи от типа на фишинга подкопават доверието на потребителите в онлайн пазаруването и извършването на банкови операции.
За да придвижи Identity Mixer от лабораториите си към реалния свят, IBM дари своята разработка на проекта Higgins. Тази широкообхватна инициатива за отворен код е подкрепена от IBM и Novell с идеята хората да притежават повече контрол върху личните си данни, когато правят бизнес онлайн.
Проектът Higgins ще се опита да направи така, че множеството от автентични системи в мрежата да работят заедно, улеснявайки хората в управлението на своите влизания в мрежата и на паролите си. Higgins все още е в процес на разработване. Първата версия се очаква около средата на годината.

03:53

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank