News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Intel пуска нови 4-ядрени процесори

Насочва ги към мощни десктопи и геймърски машини
Три нови четириядрени процесора от Intel излизат на пазара. Линията чипове Intel Core 2 Quad е предназначена за високопроизводителни десктопи и гейъмърски РС. Друго приложение е видеото с висока резолюция, уточнява Intel.
Новият десктоп процесор Q6600 работи на 2,4GHz и включва 8MB L2 кеш. В количества по 1000 чипът е достъпен на цена $851.
До този момент единственото четириядрено предложение на Intel за десктопи беше процесорът Core 2 Extreme QX6700 на 2.6GHz, също с 8MB L2 кеш и на цена $999.
Intel обяви също и два 4-ядрени процесора за сървъри с един сокет. Това са чиповете от серията Xeon 3200, които са достъпни на честоти 2,4 и 2,13 GHz с шина на 1066MHz и 8MB L2 кеш. Моделът X3220 (2,4GHz) струва $851, а X3210 (2,13GHz) върви по $690.
В момента Intel предлага общо девет четириядрени процесора за десктопи и корпоративни машини.

04:35

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank