News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Китай затваря 205 сайта заради пиратство

През уикенда властите в Китай затвориха 205 сайта заради разпространяване на пиратски филми, музика и софтуер. От септември до януари властите са направили разследване на 436 уеб сайта, като 130 от тях са били по желание и молба на чуждестранни фирми и 361 са били спряни. През уикенда са били конфискувани 71 сървъра, на които са били хоствани сайтове, като 6 от тях са завършили със съд и бърза присъда - 1 година затвор за собствениците им. Освен това всеки от тях е бил глобен със 705 хиляди йоана ($91 хиляди долара).
Проблемът с пиратствовото е може би най-добре изразен в Китай. Много специалисти обвиняват точно стриктния режим за това. Доста често заради цензура много от западните материали (музика, филми и други продукти) не попадат на китайския пазар и се добиват нелегално. Например, забранени от правителството филми могат да се купят по улиците на столицата Пекин за 10 йоана ($1.29 долара). Водещи компании като Fox и Warner Bros, се борят с правителството, като предлагат възможно най-ниски цени, само и само да намалят пиратството.

15:50

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank