News42

Новини от света на интернет и високите технологии

BitTorrent пусна легален сайт за филми

Цените са по $2,99 и $3,99, скоростта е увеличена значително

BitTorrent, компанията от Сан Франциско, която създаде най-популярния софтуер за пиратстване в Мрежата, ще отвори днес онлайн магазин за легални филми, съобщи siliconvalley.com. Сайтът има позволението на четири големи студия и още три дузини на издатели на видео, игри и софтуер.
BitTorrent притежава инфраструктурата, технологията и установената потребителска база, за да може да се насочи към дигитална дистрибуция по лесен, бърз и доходен начин, казват от Paramount Pictures Digital Entertainment на Viacom. Библиотеката на BitTorrent.com съдържа над 3000 филма и тв шоута, конкурирайки се с каталозите на CinemaNow и Movielink, които са легални сайтове от много дълго време и имат благословията на индустрията за забавление.
Сред филмите за наемане за 3.99$ е например номинираният за Оскар „Мис Слънчице”. Другите заглавия в каталога могат да се наемат за 2.99$. ТВ шоута ще бъдат на цена от 1.99$ всяко, а HD шоута ще се предлагат за 2.99$. ТВ програмата ще включва дори нашумелите екшън сериали „24” и „Prison Break”, които са на 20th Century Fox, и комедийните сериали “Punk’d” и “Chappelle’s Show” на MTV Networks и Comedy Central.
Други големи студия, които ще предоставят свои продукции в сайта на BitTorrent, са Metro-Goldwyn-Mayer, Warner Bros, Home Entertainment и Lions Gate.
Заплащането е сравнимо с това на другите легални сайтове, макар че е доста повече от безплатно, към каквото са привикнали потребителите на BitTorrent. В добавка към това, съдържанието, предоставено от големите студия, ще бъде защитено от софтуера на Microsoft за дигитално управление на авторските права и няма да може да се гледа с Apple компютри или iPod-и.
Новият сайт представлява голям риск, тъй като не се знае дали основните потребители на BitTorrent – мъже на възраст между 16 и 34 години – ще приемат ограниченията на легалния пазар. Докато компанията се хвали, че 135 милиона души са инсталирали нейния софтуер за споделяне на файлове, той се използва най-вече за нелегално търгуване на филми, тв шоута, софтуер и музика със запазени авторски права.
Възможно е социалният аспект на BitTorrent да заработи против сайта, сега, когато компанията се изправя с традиционните играчи на този пазар като Apple, Netflix и Walmart, смятат анализатори. Според Ашуин Навин, президент и съосновател на BitTorrent, новият сайт е конструиран много внимателно, за да посрещне нуждите на своята общност, включително и възможността за собствено публикуване на лични материали в мрежата на BitTorrent.
BitTorrent предлага също и голямо поощрение за спазване на авторските права на своите потребители под формата на изключително бързи сваляния на материали. Компанията така е подобрила своята мрежова peer-to-peer технология, че филмите да могат да се свалят за няколко минути, докато при традиционната технология може да са необходими и часове при сваляне от пиратски сайтове.
Според Навин, свалянията ще стават по-бързо от доставката на пица и материалите ще се гледат с едно кликване върху Media Player 11 на Microsoft. Той поясни, че на някои потребители ще се наложи да правят ъпгрейд. За да се гледат филмите на телевизор, ще са необходими устройството Digital Entertainer на Netgear и HD телевизор.
Новата услуга на BitTorrent ще породи огромен растеж в онлайн видеото през следващите пет години, прогнозират анализатори. Пазарът на даунлоуд, наеми и абонаменти за филми и тв шоута в Интернет ще се увеличи от $121 милиона през изминалата година на $5.1 милиарда през 2011.

01:26

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank