News42

Новини от света на интернет и високите технологии

България остава в черния списък на интелектуалното пиратство

От Международният алианс за интелектуална собственост препоръчват на България да засили действията си срещу интернет-пиратството, най-вече срещу доставчиците на интернет и ЛАН-мрежите, да се увеличат средствата за сектора на“Компютърни престъпления“, да се забрани уличната продажба на интелектуални продукти и предмети на изкуството, да се предприемат административни мерки срещу потребителите на пиратско съдържание.Международният алианс за интелектуална собственост (ПPA) препоръча оставането на България в Списък 301 на страните, които не защитават интелектуалната собственост. Това се посочва в годишния доклад на организацията, огласен на 12 февруари. Най-сериозното ниво в Списък 301 е листът за специално наблюдение, който се оглавява от Русия и Китай. ПPA препоръчва оставането на България в списъка занаблюдение.Според доклада на ПPA годишната загуба от разпространението на нелицензирана музика в България е 7 милиона долара, а от нелицензиран софтуер - 24 милиона долара. В същото време процентът на нелицензираната музика е 75 на сто, а на софтуера - 69 на сто. Една от констатациите на ПРА е, че част от търговията с пиратски продукти е в ръцете на организираната престъпност.Повече от две трети от пиратството на оптични дискове се дължи на презаписване върху CD-R от оригинален носител, което се извършва в нелегални работилници. По данни на ПPA в България има над 200 LAN-мрежи (local area networks), които предоставят достъп до пиратско съдържание, както и над 3000 интернет-кафенета, които са и центрове за разпространение на нелицензирани музика, филми и софтуер. В интернет-пиратството тенденцията е към увеличаване на обмена в пиър-ту-пиър мрежи за сметка на платения достъп до сървъри с пиратско съдържание.Дисковете с нелицензирана музика и софтуер все още са лесно достъпни в големите градове и в курортите, а една от основните причини за пиратството на интелектуални продукти е свързана с работата на следствието и съда, които все още не третират нарушението на интелектуалната собственост като сериозно престъпление.

02:09

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank