News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Google: Онлайн телевизията може да нокаутира глобалната мрежа

Новите онлайн телевизионни услуги като Joost и YouTube може да нокаутират глобалната мрежа, предупредиха световни интернет компании в сряда, добавяйки, че вече правят мащабни инвестиции само за да осигурят нормален трафик на съдържанието, предава Ройтерс.
От Google, който придоби сайта YouTube миналата година, пък коментират, че интернет не е проектиран за телевизия.
Google дори отправи предупреждение за рисковете, които се крият в подобни планове, към компаниите, които смятат, че могат да започнат да разпространяват традиционни телевизионни предавания и филми пред широка публика и с нужното качество в интернет.
„Интернет инфраструктурата, дори и тази на Google не разполага с нужния капацитет. Тя не може да предложи качеството на услугата, което потребителят очаква“, каза Венсан Дюро, мениджър Телевизионни технологии в Google, по време на Cable Europe Congress, който се провежда между 6 и 8 февруари в Амстердам.
Вместо това Google смята, че интернет компаниите трябва да работят в сътрудничество с кабелните оператори и да комбинират технологията си за търсене на видео и телевизионно съдържание, както и моделите за таргетирана реклама с висококачествените телевизионни предавания на кабелните мрежи.
От белгийския оператор Telenet определиха факта, че Google смята капацитета на инфраструктурата си за недостатъчен за видеосъдържание като „най-добрата новина на деня“.
Ройтерс коментира, че Google е бил посрещнат от кабелните компании със смесени чувства на „страх и страхопочитание“ поради всеобщото опасение, че интернет компаниите ще се опитат да превземат изгодния им телевизионен бизнес.
Доставката на високоскоростен интернет е един от най-изгодните бизнеси за тях, но за да се отговори на бързо растящите нужди на потребителите за сваляне на видеосъдържание и обмен на файлове, са нужни големи инвестиции.
Обемът на един час видеосъдържание може да е съизмерим с едногодишен обем от електронни писма, се коментира в съобщението.
„Повечето от трафика е свързан с обмен на файлове и повечето от тях са видеофайлове. Всяка година трябва да правим значителни инвестиции само за да запазим капацитета според нуждите на потребителите“, коментира изпълнителният директор на испанския кабелен оператор ONO Ричард Алден.
„Доставчиците не обичат да говорят за факта, че трябва да инвестират само за да запазят същото ниво. Но не може вечно да се инвестира в един и същ видеоклип“, добави той.
По данни на компанията за проучвания Gartner 60% от изходящия трафик в интернет е между отделните потребители, повечето от които си обменят филми и телевизионни предавания през дадени потребителски групи и BitTorrent.
Някои финансови експерти подчертаха предимствата на телевизионната индустрия, която за разлика от големите телекомуникационни компании, намира най-подходящите бизнес модели да разшири дейността си и да бъде по-ефективна и печеливша.
Въпреки това те може да бъдат принудени да направят големи инвестиции занапред поради външния натиск от нарасналото интернет потребление и конкурентните телекоми, които непрекъснато увеличават капацитета на своята инфраструктура.
От друга страна, преди броени дни президентът на Майрософт Бил Гейтс каза , че се очаква интернет да доведе до революционни промени в телевизията през следващите пет години именно заради бума на онлайн видеосъдържанието и интеграцията на компютърните и телевизионните технологии. Той коментира, че след пет години всички ще се смеят на днешната телевизия.

16:02

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank