News42

Новини от света на интернет и високите технологии

IBM готви Linux миграция от x86 към Power сървъри

Основният коз е технологията за виртуализация

Нови варианти на своите сървъри Power5+ обяви IBM, заедно с намерения да привлече повече Linux потребители към тях.
Обновеният модел p5-560Q използва по-бърз процесор Power5+ на честота 1.8GHz, в сравнение с досегашната система, която работеше на 1.5GHz, съобщи ZDNet. Сървърите използват четириядрени модули (Quad-Core Modules), които побират два двуядрени чипа Power5+ в един пакет и позволяват в една система да се вкарат общо осем процесора.
IBM се надява да привлече повече Linux потребители към своите сървъри. В момента операционната система с отворен код е най-популярна с Intel Xeon и AMD Opteron сървъри, базирани на архитектурата x86.
Power сървърите на IBM пък работят основно с AIX версия на Unix. Биг Блу обаче се опитва да изгради софтуерни партньорства, които ще направят Linux по-осъществима опция и за потребителите на Power машини.
IBM планира да обяви маркетингова програма по време на конференцията за отворен код Open Solutions Summit в Ню Йорк. Планът има за цел да привлече към Power системите потребители на Linux x86 машини, които работят с уеб сървърен софтуер от рода Apache и MySQL.
За да убеди тези потребители да мигрират, IBM ще разчита на предимствата на технологията за виртуализация, която позволява на един процесор да изпълнява множество операционни системи в отделни партиции. Така например рак от пет сървъра p5-560Q може да замени 320 сървъра x86, които заемат осем рака.

03:07

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank