News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Технология на Intel променя болничното обслужване

Ново безжично устройство, разработено от Motion Computing, навлиза във водещите болници в света

Мобилен клиничен асистент (МСА) ще позволи на медицинските сестри да прекарват повече време с пациентите, като изпълняват задълженията си в движение. Благодарение на технологията, сестрите могат да бъдат в постоянно във връзка с пациентите и да администрират медикаментите.
С5 на Motion Computing е първият продукт, базиран на платформата МСА на Intel. Решението получи подкрепата на клинични специалисти и медицински сестри, участвали в пилотни проучвания по целия свят.
Платформата на Intel, разработена специално за здравеопазването, осигурява на клиничните специалисти пълна информация за пациентите в реално време. МСА дава на медицинските сестри достъп до актуализираните досиета на пациентите, така че състоянието им да се документира веднага. Това улеснява клиничната работа и същевременно намалява натоварването на персонала с административни задачи, посочват от Intel.
Няколко технологии са заложени в иновационния продукт Motion С5. Устройството поддържа безжична връзка за достъп до актуализираната информация за пациента, както и радиочестотна идентификация (RFID) за бързо свързване. Цифрова камера и Bluetoothкомуникация улесняват регистрирането на жизнените показатели на пациента.
При реализация на решението, Intel и Motion Computing са работили заедно с електронния медицински регистър (EMR) и други компании за клиничен софтуер, които е трябвало да настроят своите приложения за използване с МСА. Intelе провел също и широка гама от пилотни проучвания по цял свят, вкл. в “Salford Royal NHS Foundation Trust” във Великобритания, “El Camino Hospital” в Северна Калифорния и “Changi General Hospital” в Сингапур. В реална болнична обстановка медицинските сестри и лекарите са оценили интегрираното управление и бързодействието на продукта, както и батериите за по-дълга употреба.
„Модерната технология идва на помощ на онези, които помагат на другите”, заяви Пол Отелини, президент и главен изпълнителен директор на Intel. „Мобилният клиничен асистент беше формулиран и моделиран от клиничните специалисти, които ще го използват. Те ни казаха, че той ще им помогне при вземането на решения и грижите за пациента, като същевременно облекчи общото работно натоварване. Това е чудесен пример за приложението на иновационна технология в решаването на реални проблеми”, коментира Отелини.
Изпитанията на МСА в “Salford Royal NHS Foundation Trust” представляваха първия европейски опит в тази нова категория компютърни устройства. В продължение на 4 седмици лаборанти и болногледачи са тествари МСА в отделение за стари хора. Джени Куилиам, медицинска сестра от персонала,споделя: „МСА ми даде възможност за достъп за въвеждане на данните на пациента, докато бях до леглото му. Можех да преценявам и проверявам резултати, да докладвам по време на визитациите и да съдействам при обсъждане на случаите, поради лесния достъп до данните на пациентите.”
Националната здравна служба (NHS) на Великобритания участва в проекта от самото му начало чрез осигуряване на базата данни за МСА. Д-р Майк Бейнбридж, старши клиничен архитект в “NHS Connecting for Health”, казва: “Знанието на мястото на оказване на помощта е ключов фактор за подобряване безопасността на пациента. Мобилният клиничен асистент е кулминация на тригодишно сътрудничество между “NHS Connecting for Health” и индустрията за създаванена инструментиза висококачествено, персонализирано здравеопазване на 21 век.”
Компанията Motion, основен партньор на Intel в проекта, е водеща в индустрията за осигуряване на решения за медицински сестри и лекари. „Ние се информирахме директно от клиничните специалисти за това как технологията може да им помогне да посветят повече време на грижите за пациентите си,” казва Скот Екерт, президент и главен изпълнителен директор на Motion. „Планираме да разширим нашия подход, ориентиран към резултатите, за да помогнем на клиентите от здравеопазването да постигнат своите цели за продуктивност и грижа за пациентите”, добавя Екерт.

18:51

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank