News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Palm наема дизайнер от Apple, за да се противопостави на iPhone

Пол Мърсър работи по нова линия продукти, която вероятно ще конкурира все още неизлезлия iPhone. Бившият специалист на Apple е смятан за един от топ дизайнерите в индустрията на мобилните джаджи

Бившият компютърен инженер от Apple, Пол Мърсър, отскоро работи по нова линия продукти на Palm, съобщи myiphone.com. Въпреки че iPhone на Apple не се очаква да излезе в близките един–два месеца, неговият гъвкав интерфейс вече накара индустрията на клетъчните телефони да затрепери, в което число влиза и Palm - производител на смартфони.
Телефонът Prada на южнокорейската компания LG Electronics вече предлага някои сходства с iPhone. Анализатори посочват, че телефонът на Apple ще накара индустрията да смени фокуса си от хардуерния към софтуерния дизайн.
Въпреки че Palm постави началото на пазара за хенхелд компютри, компанията се оказа под напрежение през изминалите години от някои от най-мощните имена в потребителската електроника, вкл. Sony Ericsson, Motorola, Nokia и Microsoft.
Миналата година Palm загуби важна битка и се наложи да възприеме Windows Mobile за една от версиите на своя смартфон Treo. Собственият софтуер на компанията Palm OS вече се смята в индустрията за остарял и подлежащ от основна преработка.
Мърсър се присъединил към Apple през 1987 година. Там той бил водещият дизайнер на версия 7 на Macintosh Finder, графичния десктоп на операционната система на Apple. По-късно Мърсър основа Pixo, която създаде система за разработване, използвана от проектантите на Apple, за да сътворят първата версия на потребителския интерфейс за музикалния плеър iPod.
Наскоро, като независим проектант, той работи за Samsung, за да конструира Z5 - най-продавания MP3 плеър в Южна Кореа. Мърсър е изградил репутация на дизайнер на интерфейси, които имат кинематографични качества и в същото време работят много чевръсто на малки потребителски електронни устройства.

13:31

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank