News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Компактен РС се намества между лаптопа и PDA


FlipStart работи под XP и Vista, предлага ред удобства.
FlipStart Labs обяви супер компактен РС, изграден на базата на проучване сред потребителите. Моделът FlipStart с тегло 900 грама предлага всичко, което могат да очакват мобилните професионалисти от един лаптоп, казват от компанията.
Иновативният компютър идва с пълна функционалност за работа с Windows приложения, комуникации и забавление. FlipStart може да се използва в офиса, в кафето или по време на път, на бюрото или на дланта на потребителя, или пък монтиран в колата, не пропускат да отбележат от компанията.
FlipStart ще се предлага на пазара с операционна система Windows XP Professional или Vista Business. С включения в комплекта порт репликатор, професионалните потребители могат да ползват външен по-голям монитор, клавиатура или проектор, когато организират презентации. От компанията твърдят, че FlipStart е подходящ и за развлечение с игри, гледане на филми и слушане на музика с любимите медия плеъри.
Голямото предимство на компютъра е неговата компактност и възможността за постоянна свързаност, посочват анализатори от IDC. Основател на FlipStart Labs е Пол Алън, който е и съосновател на Microsoft. Според него, FlipStart е първият комерсиален продукт, който отговаря на изискването да бъде супер компактен и в същото време да позволява на потребителите да работят, комуникират и да се забавляват където и да са.
Новият компютър би трябвало да преодолее неудобството за работа на PDA, поради прекалено малките им размери, от една страна, и недостатъчната компактност на лаптопите, която не им позволява да бъдат непрекъснато с потребителя, от друга. Проучванията на компанията сред потребителите са показали, че те се нуждаят от функционален компютър за дома и офиса, и същевременно достатъчно малък, за да се побира в чантата им. С новия РС, хората пишели с 16-22% по-бързо, отколкото с конкурентни продукти, твърди още FlipStart Labs, базирайки се на проучване.
FlipStart предлага 5.6-инчов екран с резолюция 1024 x 600 и QWERTY клавиатура. Компютърът поддържа множество възможности за комуникация, вкл. LAN, Wi-Fi, Bluetooth и мобилна широколентова връзка.
Функцията FlipStart InfoPane осигурява незабавен достъп до най-нужните данни, съхранявани във флаш памет. Специална характеристика за навигация и зум преодолява ограниченията на малкия екран, като позиционира и увеличава във видимото поле желаната информация
За популярни клавишни комбинации като Ctrl+Alt+Del са предвидени отделни самостоятелни клавиши. Освен операционната система, FlipStart включва Microsoft Outlook 2007. Компютърът работи с процесор Intel Pentium M Ultra Low Voltage.
FlipStart се очаква на пазара в края на март с цена $1,999, съобщават от компанията. Ще бъдат достъпни и множество аксесоари за компактната машина.

16:15

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank