News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Задържаха огромна пратка фалшиви стоки

Това е най-голямата акция след приемането ни в ЕС

Най-голямото задържане на фалшификати на маркови стоки, осъществено от служители на Агенция Митници след приемането на България в Европейския съюз, беше извършено вчера на пункт Капитан Андреево.
Ако стоките бяха допуснати на територията на ЕС, нанесените вреди както на правоносителите, така и на държавите - членки от неплатени данъци и такси биха били много сериозни, каза в специално изявление Велизар Соколов, управител на АРСИС Консултинг - юридически представител за България на притежателите на марки Адидас, Найки, Пума и др.
“Днешната акция показва, че българската държава стриктно прилага изискванията на европейското законодателство в областта на защитата на интелектуалната собственост, и в частност на Закона за марките и географските означения и Регламент 1383/03, предвиждащи задържане на стоки, за които има съмнение, че нарушават права върху интелектуална собственост”, коментира Соколов.
“България има намерение наистина да бъде равноправен член на съюза, който съзнава особеното си значение на външна граница на ЕС и максимално ще ограничава достъпа на стоки, които накърняват нечии права”, добави той.
В българското законодателство и в законодателството на ЕС се съдържат достатъчно мерки – наказателни, граждански и административни, с които може ефективно да се въздейства на нарушителите на права от областта на интелектуалната собственост.
“Все още обаче има какво да се желае в областта на правоприлагането. Надявам се, че в конкретния случай компетентните органи ще положат всички усилия деянието да не остане несанкционирано”, завърши Велизар Соколов.

01:46

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

ПриятелиАрхив

Последни новини

Линкове

Реклама
СтатистикаCheck PageRank