News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Китайски хакери крадат геймърски самоличности

Целта е продажбата им на по-малко опитни играчи

Китай се превърна в световен център за вируси, фишинг измами и ботнети. Според последния доклад на Symamtec, Китай се намира на второ място след Съединените щати, когато става въпрос за държави с най-високи нива на зловредна кибер активност.
Между 1 юли и края на изминалата 2006 година, в сметката на САЩ влизат 31% от зловредната активност, Китай са се отчели с 10% от нея, а на трето място се нарежда Германия с 7%.
Когато обаче стане въпрос за ботнетове, Китай излиза на първа позиция, следван от Съединените щати, според експертите на Symantec. Китайските хакери са използвали най-много "zero-day" експлойти срещу правителствени мишени.
Половината от 8-те милиона онлайн геймъри са от Китай, според Symamtec. С толкова висока гейм активност не е никак чудно, че е възникнал нов пазар от хора, търсещи да купят самоличността на успешни геймъри. Информацията, придобивана от геймърите, е в учудващо голми количества, като основният фокус пада върху хора, играещи Lineage и World of Warcraft.
Целите на хакерите спрямо онлайн играчите са две. Част от тях са се насочили към банковите акаунти на запалените играчи, докато друго хакерско съсловие се е ориентирало към високите резултати на играчите с цел кражба на тяхната онлайн идентичност и продажбата й на по-малко опитни играчи.

01:46

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

ПриятелиАрхив

Последни новини

Линкове

Реклама
СтатистикаCheck PageRank