News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Рекламата ще прави мобилните телефони безплатни

Ерик Шмид, шеф Google Inc., има визия за бъдеще време, в което мобилните телефони ще бъдат безплатни за потребителите, които са съгласни да получават по телефона си насочена реклама, съобщава Агенция Ройтерс, цитиран от Money.bg.
Шмид е заявил, че мобилните телефони все повече заприличват на ръчни компютри. Потребителите прекарват с телефона си дневно не по-малко от 8 - 10 часа в разговори, писане на съобщения и сърфиране в мрежата. В тази връзка рекламата по телефона може да се превърне в жизнена форма на финансиране.
„Вашите мобилни телефони трябва да бъдат безплатни", счита Шмид. Според него централен момент е, че плащанията от рекламодателите трябва да нараснат. В момента Google работела върху контрола над личните потребителски данни.
Google съхранява потребителските данни от стотици хиляди персонални компютри. Компанията се опитва да намери система, чрез която историята на личното търсене или електронната поща да може да се пренася от един уеб - сайт към друг.
Шмид пояснява по време на реч на тема бизнес иновации пред Висшето училище по бизнес към Станфордския университет, че в момента екипът му работи върху осигуряване на еквивалент на „преносимостта" на телефонния номер: ситуацията, в която операторът се сменя, но телефонният номер се запазва. Интернет - базираната услуга ще помогне да се запазят персоналните данни и ще отразява тенденцията за все по-отворени медии.
В момента Google експериментира с реклами чрез текст и визия върху малките екрани на мобилни телефони. Успех е стратегията в Япония, където пазаруването, гледането на телевизия и рекламирането чрез мобилен телефон вече е нещо обичайно.
Шмид все пак посочва, че мобилните телефони ще бъдат „безплатни" по начина, по който са безплатни в момента вестниците: от столетия те се издържат чрез реклами и не са съвсем „без цена" за потребителя, но продажната им стойност е съществено занижена.
Google очаква през тази година да спечели 10 милиарда долара от продажба на текстови реклами, насочени към сърфиращите в мрежата. Смята се, че след време рекламите по мобилните телефони ще се изравнят с обема на средствата, влагани в интернет - реклами.
Според Ерик Шмид "информацията не трябва да се държи като заложник. Трябва да се подготвим за новите неща, преди законът да ни принуди."

14:55

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank