News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Интернет пълен с реликви за он-лайн продажба

Ежедневно се предлагат над 7 милиона подобни предмета, което прави контролът невъзможен
Интересът към религиозни реликви от всякакъв вид – от икони до коси и нокти на светци, нарасна много в последните години след излизането на бестселъра „Шифърът на Леонардо”. Но продажбата на подобни предмети си остава една тъмна субкултура, която обаче се премества от задните стаички на специализираните магазини в световната Мрежа.
Срещу този процес се изправя Томас Серафин и неговите сподвижници. Те смятат продажбата на реликви за дълбоко обидна за вярващите в техния свещен произход.
Не минава и час без Серафин или някой от неговите кибер разузнавачи да не проверят какво се предлага на сайта за онлайн търговия eBay. Но те никога не купуват, нито пък наддават. Техният интерес е в отломки от кости, парченца съсухрена плът и други религиозни реликви, разкрива washingtonpost.
Томас Серафин е професионален фотограф и католически активист в Лос Анжелис. От близо десет години той води активна кампания за блокиране на онлайн продажбите на предмети, за които се предполага, че съдържат останките на християнски светци.
Под гръмкото име „Международен кръстоносен поход за свещени реликви”, групата около Серафин отвори нов фронт срещу богохулниците, достоен за метафората за Давид и Голиат: призив за бойкот на eBay.
Според Серафин, на тяхна страна са и правилата, както каноническите, така и тези на eBay.
Дългият списък на забранени за търгуване предмети в популярния аукцион включва нацистки символи и атрибути, оръжия и амуниции и „човешки части и останки”. 2000 човека следят за спазването на тези правила, но при ежедневно предлагане на повече от 7 милиона предмети, задачата им е почти непосилна.

05:32

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank