News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Тестове сочат предимство на Firefox в антифишинга

Mozilla извади резултати в отговор на информация от Microsoft
Войната между уеб браузърите може би ще се разгори с нова сила след обявяването на резултатите от проведени тестове.
В сайта на Mozilla се посочва, че филтърът срещу фишинг на Firefox 2 много по-точно идентифицира потенциални фишинг атаки, отколкото Internet Explorer 7.
Този ход на Mozilla идва след като от Microsoft представиха своя информация, според която филтърът срещу фишинг на IE 7 превъзхожда решенията, предлагани от конкуренцията, в това число Mozilla, McAfee Inc. и Earthlink Inc.
При локален режим Firefox е блокирал 820 сайта от общо 1040. В този режим филтърът проверява списък с познати фишинг URL-и, които се съхраняват локално в браузъра.
При възможно най-високи настройки на сигурността, Firefox блокира 81.5% от сайтовете. За сравнение IE7, блокира само 66.4 процента, посочват от Mozilla.
Тестовете са проведени от 19 октомври до 11 ноември.

14:45

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank