News42

Новини от света на интернет и високите технологии

IBM планира да създаде тримерен интернет

Влага $100 млн. в проекта, достъп до 3D мрежата и от гейм конзоли
Гигантът IBM обяви своите планове за създаване на тримерен (3D) интернет, съобщи pcnews.ru. В интервю за vnunet.com, представител на компанията разкрива, че проектът се нарича InnovationJam. В него ще бъдат вложени около $100 млн.
Тримерният интернет е част от по-голяма инициатива, която включва 10 проекта, сред които използване на Web 2.0 и създаване на специални средства за визуализация.
Основната цел на InnovationJam е създаване на принципно нова среда, в която потребителите да посещават комерсиални зони, правителствени и образователни сайтове.
Работата по проекта е разделена в четири области. "Going Places" ще предложи нов начин за предаване на информация, почивка и развлечения. "Finance & Commerce" предвижда промяна в характера на глобалния бизнес и търговията. "Staying Healthy" обхваща системите за подобряване на здравето. И накрая, "A Better Planet" цели създаване на система за рационално използване на природните ресурси.
Новата среда ще може да се използва не само чрез компютрите, но и от конзоли за игри като Xbox 360 и PlayStation 3.
IBM планира да създаде вътрешна 3D мрежа, в която служителите ще провеждат срещи за получаване на конфиденциална информация.
Компанията се надява да помогне в изграждането и въвеждането на Интернет от следващо поколение, казва дипломатично представителят на IBM пред vnunet.

01:00

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank