News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Десетки общини ще получат нова ИТ техника

Устройствата са необходими за въвеждане на "едно гише"
207 мултифункционални устройства, принтери и скенери ще достави “Престиж бизнес” ЕАД за 66 общини срещу 182 016 лв., съобщиха вчера от МДААР.
Устройствата са необходими за подпомагане на общини, които изостават в процеса на въвеждане на принципа "едно гише"на обслужване на гражданите и бизнеса. С допълнителна техника ще бъдат подпомогнати и четири общини в пилотен проект по програма ФАР.
На второ място в проведения търг е класирана офертата на Kооперация “Панда”, чието ценово предложение бе 185 999,78 лв. До последния етап от процедурата не са допуснати “Лирекс Хай-Тек” ЕООД и “Копилинк” ЕООД, поради липса на всички необходими документи, уточняват от министерството, ръководено от Николай Василев.
Междувременнно, в друг търг за разработка и доставка на информационна система за административен регистър бе избрана фирма "Верео Текнолоджис" ЕООД, която предложи цена от 55 600 лв. На второ място е класирана офертата на "НИТ - Нови Интернет Технологии" ООД с ценово предложение от 60 000 лв. Третият кандидат "БГ Уеб Софт" ЕООД не бе допуснат до последния етап, поради липса на някои от изискваните документи.
Административният регистър ще представлява единна електронна система от база данни, която ще събере досега съществуващите регистри, свързани с администрацията, на принципа „под един покрив". Базата данни ще се поддържа от МДААР и ще бъде актуализирана чрез редовно предоставяна информация от страна на всички административни структури.

16:28

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank