News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Спам вълна в отговор на мерките на ФБР

Съобщенията съдържат лъжлив електронен адрес на Бюрото!
Нова вълна спам атакува интернет пространството. Нежеланите съобщения заразяват спам-филтрите Bayesian, предупреди компанията за антивирусен софтуер и решения за защита BitDefender.
Нарастващото количество спам е обусловено от скорошните опити на ФБР да ограничи разпространението на спам в Европа, Близкия Изток и Африка. Бюрото проведе обучение на местните органи за борба с организираната престъпност.
Нежеланите електронни съобщения рекламират обичайните лекарства или софтуер, но включват също така и лъжлив електронен адрес на изпращача – fbi[домейн]war@[домейн].[tld]. Съдържанието на съобщението е във формат снимка. Текстът е съставен от произволни думи и фрази, подредени така, че да изглежда като обикновено електронно съобщение, а не като спам.
„Анти-спам модулът на BitDefender се противопоставя на спам кампанията, която заразява компютрите и заблуждава филтрите, като класифицира снимката-спам с помощта на съвременен алгоритъм, наречен SID (Spam Image Distance)”, каза Даниел Радута, анти-спам изследовател за BitDefender.
„Повечето от нашите клиенти сигурно не получават нито едно от тези нежелани съобщения. Въпреки това спам вълната е потвърждение на факта, че злосторниците във виртуалното пространство следят внимателно за действия на органите за борба с организираната престъпност. Остава да проследим дали акциите на ФБР ще дадат резултати в действителност”, добави Радута.

03:50

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank