News42

Новини от света на интернет и високите технологии

„Ти“ си „Човек на годината“

„Тайм“ избра потребителя на Интернет за „Човек на 2006 година“!
Обикновеният Интернет потребител бе определен сензационно за „Човек на годината“ от списание „Тайм“. Признанието е заради приноса на Н.В. Потребителя в експлозивния растеж и влиянието на генерираното от него Интернет съдържание в многобройните блогове, сайта за обмен на видео материали YouTube и мрежата за социални контакти MySpace.
От 1927 г. насам списанието определя "Човек на годината". Целта е да се намери персоната, която в най-голяма степен е повлияла върху новините и обществения живот, за добро или зло, и въплъщава това, което е било важно за годината, за по-добро или по-лошо. Тази традиция всяка година става повод за спекулации, както и полемики по повод непопулярни номинации каквито са били Адолф Хитлер през 1938 г. и аятолах Хомейни през 1979 г.
Тази година „Човек на годината“ е обикновеният Интернет потребител. На корицата на последния за годината брой на списанието е поставено огледало, което буквално отразява идеята, че: „Ти, а не ние, държиш юздите на глобалните медии и очертаваш новата дигитална демокрация, че работиш без заплащане и побеждаваш професионалистите в тяхната собствена игра,“ както прочувствено пише в редакционна статия Лев Гросмън, технологичен автор и критик на книги на списанието.
„Ти“ победи кандидати като иранския президент Махмуд Ахмадинежан, президента на Китай Ху Джинтао, лидера на Северна Корея Ким Джонг-ил и бившия държавен секретар на САЩ Джеймс Бейкър. „Човек на 2005 година“ беше „добрият самаритянин“ в лицето на най-богатия човек в света Бил Гейтс, неговата съпруга и ирландския певец Боно.

03:01

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank