News42

Новини от света на интернет и високите технологии

САЩ ще следят със закон цензурата в Интернет

Затягат контрола върху връзките на компании с репресивни режими!
В края на годината държавният департамент на САЩ представи три направления на стратегията за действие на образуваната от него структура GIFT – група за свобода на световния Интернет. Както съобщава SYS-CON Media, задачата й е да следи дали Интернет се използва свободно в другите страни, да разработва програми за разширяване на достъпа до глобалната мрежа и да противодейства на опитите да се ограничи този достъп.
По мнението на един от съавторите на закона за глобална онлайн свобода, обявената стратегия ще служи като предупреждение не само за репресивните режими, но и за американските ИТ компании, които си сътрудничат с тях. Този закон забранява на американски компании, които оперират в Мрежата, да предоставят на чуждестранни държавни структури персонални данни за потребителите на Интернет, с изключение на случаите, когато става дума за извършване на криминално престъпление.
Освен това, на чуждестранните граждани, пострадали в резултат на неправомерна идентификация, се предоставя възможност да подават искове в американски съдилища.
Американски интернет компании като Yahoo са критикувани за сътрудничество с властите в Китай, че осигуряват цензура в Интернет и предоставят информация на правителството, благодарение на което няколко автори на блогове вече бяха осъдени за политически изказвания в Мрежата. Други ИТ гиганти също са обвинявани, че доброволно съдействат на репресивните режими да цензурират съдържание, да следят използването на Интернет и да наказват политическите дисиденти.

09:30

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank