News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Гейм индустрията мълчи за родителския контрол

Конзолите имат тази функция, но никой не говори за нея!
При цялата шумотевица около конзолите за видео игри Nintendo Wii и Sony PlayStation 3, беше обърнато много малко внимание на една тяхна нова функция.
В интерфейса на всяка от тези гейм машини са закътани софтуерни средства за филтриране на съдържанието, чрез които родителите могат да забраняват на децата си да пускат игри с елементи на насилие. Подобна функция е заложена и в конзолата Xbox 360 на Microsoft, която излезе миналата година.
Изненадващо е обаче, че Sony и Nintendo, които са част от една индустрия с проблеми с имиджа си, поради елементите на насилие, не правят повече за популяризиране на възможността за родителски контрол, отбелязва Washington Post. В кутията на новата PlayStation 3, например, е сложен един лист, който обяснява на родителите системата за рейтинг на видео игрите – „Е” означава, че играта е подходяща за всички, „Т” – за тийнейджъри. Не е написано нищо за опцията за родителски контрол, която автоматично определя рейтинга на дадена игра.
Обяснението се съдържа в думите на вицепрезидента по маркетинг на Sony Computer Entertainment America, който казва, че родителските контроли са заложени в PS3 с мисъл за бъдещето, когато конзолата ще навлезе масово в домовете на хората, както се надява компанията. В месеците след нейната премиера, повечето от купувачите са възрастни фенове на видео игри, които нямат деца в къщи.
Xbox 360, от друга страна, е на пазара от една година и вече навлиза в „семейния” сегмент. Microsoft започна кампания за обучение на родители как да филтрират неподходящото съдържание в партньорство с клубовете Boys & Girls Clubs of America.
Nintendo of America не следи колко потребители са пробвали родителския контрол върху конзолата Wii, според Washington Post. Възможно е той да бъде заобиколен, тъй като системата е съвместима с предшественичката си, GameCube, която нямаше подобна възможност. Да не забравяме и изобретателността на малките геймъри, които често са по-запознати с технологиите, отколкото техните родители.

06:11

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank