News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Застой на е-план за по-безопасни пътища в Европа

Някои страни не правят нищо по проекта eCall, алармира ЕК. Системата трябва да предава данни за състоянието на коли и хора към службите за помощ, в случай на инциденти.
вропейската комисия призова страните-членки на ЕС да ускорят техните инициативи за eCall - системата, която в случай на инцидент ще предава подробности за състоянието на коли и техните собственици на служби за спешна и аварийна помощ.
Планът на комисията цели до 2009 г. всички превозни средства да могат да ползват eCall. От ЕК обаче алармират, че някои страни не показват никакъв напредък. Техните правителства не инвестират достатъчно средства в необходимата инфраструктура.
Системата, която ще позволи на жертвите на злополука автоматично да набират паневропейския спешен номер 112 и да регистрират своето местоположение, вече е подкрепена от десет страни-членки на ЕС. Европейската комисия се надява в резултат на използването на eCall да бъдат спасени хиляди човешки живота.

Инициативата eCall
Цел:
В случай на инцидент системата ще предава подробности за състоянието на колите и техните собственици на служби за спешна и аварийна помощ

Кой я подкрепя:
Десет страни членки на ЕС подкрепят еCall към момента. Други страни обаче не правят нищо по въпроса

Плановете:
Първоначално ЕК предвиждаше през 2009 г. всички превозни средства да могат да ползват eCall. По новия план внедряването на технологията ще започне през 2010 г.

Поради забавянето се наложи графиците на проекта за eCall да бъдат преработени. Технологията ще започне да се внедрява от 2010 г. На страните-членки са дадени крайни срокове за изграждане на необходимата инфраструктура.
От комисията съобщиха, че ще започнат преговори с автомобилната индустрия за доброволно инсталиране на техника за eCall в новите коли. Брюксел също ще поддържа проекта с тестове в реални условия и кампании за привличане на вниманието на обществеността като част от инициативата за интелигентни коли.
Комисарката по информационно общество и медии в Европейската комисия Вивиан Рединг смята, че пускането на eCall трябва да се разглежда като въпрос, който не търпи отлагане. В едно свое изказване тя призовава страните-членки да ускорят проекта и да помогнат за подобряване на безопасността на европейските пътища колкото може по-скоро.

01:14

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank