News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Cisco с рекордни продажби на маршрутизатори

Компанията е реализирала на пазара над 2 милиона рутера
Мрежовият гигант Cisco отбеляза нов етап от развитието си, като продаде повече от 2 милиона рутера за интегрирани услуги (ISRs) на клиенти по целия свят, съобщиха от компанията. Освен това Cisco въведе в своите маршрутизатори и ключови нови технологии. Такива са решенията за виртуална частна мрежа без изграждане на тунели (GET VPN) и двата нови модула за оптимизиране и ускоряване на приложенията в глобална мрежа (WAN).
Новите технологии дават възможност на филиалите на фирмите и отдалечените офиси да прилагат икономично повече решения за сигурност, пренос на глас, видео и данни, вкл. и безжични комуникации.
GET VPN, базирани на технологията Групов кодиран пренос, променят начина, по който корпоративните потребители и доставчиците на услуги създават виртуална частна мрежа (VPN). Технологията осигурява едновременно надеждност на кодираните данни и маршрутизиране на информацията.
Съществуващите решения, които предвиждат изграждане на тунели, затрудняват осъществяването на трафик, който едновременно да предлага високо качество на услугата и възможност за сложна взаимосвързаност, посочват експерти от Gartner. Корпоративните потребители търсят решение, което ще позволи трафикът да бъде закодиран в Multiprotocol Label Switching VPN, за да могат компаниите да се справят с изискванията на регулаторите. Cisco GET VPN предлага именно такава високо надеждна връзка от типа “всеки-към-всеки”, като използва присъщите възможности на маршрутизатора.
Потребителите могат да използват Cisco GET VPN в различна WAN среда, включително в Multiprotocol Label Switching (MPLS), без тунели „от точка до точка”. Тази способност подобрява работата на приложенията за глас и видео при големите мрежи и намалява забавянето на звука и картината.
Новите ISR модули за услуги на Cisco осигуряват допълнителна WAN оптимизация и ускорение на трафика на чувствителните към закъснения приложения заедно с високофункционални мрежови анализи. Тези модули помагат на потребителите да подобрят работата на приложенията чрез елиминиране на претоварване в критични точки на WAN при достъпа до файловете и приложенията от изчислителните центрове.
ISR портфолиото на компанията включва рутери от сериите Cisco 800, 1800, 2800 и 3800. За 18 месеца Cisco продаде 1 милион рутера, но рекордът беше постигнат през последните 9 месеца, когато компанията реализира на световния пазар още 1 милион рутера. Все по-голям брой от рутерите се продават заедно със съпътстващи услуги.

19:47

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank