News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Устройство за $5 защитава он-лайн плащанията

Аукционът eBay изпробва нова технология за системата PayPal!
Водещият аукцион eBay се готви да предложи на своите потребители, ползващи системата PayPal, кодиращо устройство, което подобрява нивото на защитата на разплащателните онлайн услуги. Това е поредното оръжие в битката срещу крадците на лични данни - фишърите.
На всеки 30 секунди устройството генерира нова парола под формата на код от шест цифри. Клиентите на PayPal и потребители на устройството ще въвеждат тази парола заедно с обичайните си акредитиви, когато използват услугите на системата.
Дори някои измамници да се доберат до потребителското име и паролата на потребителя, това няма да им позволи да влязат в неговата сметка, защото ще им липсва шестцифреният код. Новата техонология добавя още една защитна обвивка в системата за он-лайн разплащания.
Устройството ще струва 5$ за персонална PayPal сметка, но ще бъде безплатно за бизнес акаунти. От няколко месеца PayPal тества технологията със свои служители и планира от следващия месец да започне проби и с външни потребители. Според eBay, към 30 септември м.г. е имало близо 123 милиона PayPal акаунта.
Първоначално системата ще се тества в Австралия, Германия и САЩ, като желаещите ще се записват в специален уеб сайт. В зависимост от резултатите, системата може да се изпробва и в други страни.
Генериращото парола устройство е създадено на основата на технология на компанията VeriSign, с която eBay сключи партньорство през 2005 г. Подобни устройства са използвани също така и за допълнителна сигурност на достъпа до данни в големите корпорации, а някои банки и брокерски компании ги предлагат на своите клиенти, но на висока цена.
eBay и PayPal редовно стават жертва на фишърите. Обикновено измамниците използват спам мейли и фалшиви сайтове, направени да изглеждат като оригиналните, за да подлъжат хората да дадат личните си данни от рода на потребителски имена и пароли.
От публичния черен списък на Google за фишинг сайтове се установява, че почти половината от тях са взели на прицел eBay или PayPal. Списъкът се използва в Toolbar-а на Google за браузъра Firefox.

05:42

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank