News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Правим екип за реагиране при компютърни инциденти

Българската държавна администрация ще създаде екип за реагиране при компютърни инциденти и за проверка на сигурността на публичните информационни системи, съобщи пред журналисти председателят на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС) Пламен Вачков. Той се срещна с изпълнителния директор на Европейската агенция за сигурност на мрежите и информацията (ENISA) Андреа Пироти, с когото обсъди възможностите за сътрудничество в сферата на сигурността на информацията. ENISA ще съдейства за подготовката на нормативни документи, свързани с оперативната съвместимост на информационните системи и тяхната сигурност, съобщи още Вачков. Началото на съвместната работа между двете институции е поставено с определянето на национален координатор за връзка с ENISA от българска страна – Васил Грънчаров, който ръководи дирекция в ДАИТС. Предстои да бъде организирана дейността на специален екип, който ще реагира при компютърни инциденти и кризи. "Засега идеята е да направим такава структура с БАН и водещи фирми от бранша" - уточни председателят на ДАИТС.
Друг проект, по който ще си сътрудничат ДАИТС и ENISA, е проверка на нивото на сигурност на публичните информационни системи. "Много лесно е да си сътрудничим и бързо да постигнем търсените резултати, тъй като след днешната среща стана ясно, че разговаряме на един технически и технологичен език" - заяви на пресконференцията Андреа Пироти. Той определи като най-големи предизвикателства пред информационната сигурност през следващите години атаките към мобилните телефони, явлението „фишинг” (кражбата на финансова и конфиденциална информация от Интернет), както и усилената конкуренция между софтуерните производители, която ги заставя да предпочитат бързината пред качеството.

19:11

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank