News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Гръцката Интралот стъпи и на пазара в Аржентина

Компанията придоби 51% от Techno Action, очаква големи приходи от хай-тек проекти за хазартни игри и спортни залагания
Интралот придоби контролен пакет от аржентинската технологичен доставчик Techno Accion, съобщиха от компанията. По този начин Интралот, която вече присъства на пазарите в Чили, Перу и Колумбия, допълнително засили позициите си в Латинска Америка.
Techno Accion предлага интегрирани решения за организиране на лотарии от рода централни системи и терминали за потвърждаване на залозите, като притежава 7500 терминала в 10 аржентински щата. Тя е втората по големина в сектора от четирите аржентински компании, притежаващи 100% от местния пазар.
Интралот придоби 50,1% от Techno Action, като останалата част закупиха операторът на залагания на конни надбягвания в Буенос Айрес – HAPSA, и Casino Club, които управляват казината в Аржентина.
Разходите по придобиване на акциите достигнаха 22 милиона щатски долара при нетна парична позиция от 3,5 млн. долара.
Интралот ще използва технологичната база и познаването на пазара от Techno Action, за да приложи своите решения и услуги в проекти за нови игри и опериране със спортни залагания. Очакват се значителни постъпления в близките години, предвид предстоящите множество тръжни процедури в страната. Пазарът в Аржентина е много перспективен, тъй като степента на проникване на хазартните игри е относително ниска, смята главният изпълнителен директор на Интралот Константинос Антонопулос.
Аржентина има население от 40 милиона души и БВП на глава от населението в размер на 14 000 щатски долара, който се очаква да продължи да нараства с висок темп през следващите години, и по-точно с повече от 8% през 2007 г. Лотарийният пазар в страната (включително казината) се оценява на 3,7 млрд. долара, от които само 1,2 млрд. се падат на залаганията на числа.
Интралот е публична компания, листвана на Атинската фондова борса и доставчик на интегрирани системи, пълна гама услуги и специфични решения за игри със залози, както и на финансови услуги. Компанията има 37 филиала, 8 бизнес офиса, над 3000 служители и приходи от 523 милиона евро за 2005 година.

19:44

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank