News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Топ антивируси идват във версии за Vista

Решенията подобряват вградената сигурност на новата ОС!
Водещите фирми за сигурност са готови с напълно тествани и съвместими с Vista версии на своите решения за домашни потребители и малки фирми. До 30 януари, когато системата ще бъде достъпна за продажби с нови компютри и в магазините по целия свят, ще излязат и антивирусните продукти, които ще подобрят вградената сигурност във Vista, съобщиха от Microsoft.
“Windows Vista е най-сигурната операционна система, която някога сме произвеждали. Нашите партньори играят жизненоважна роля чрез добавяне на нови нива на защита в платформата на Windows. Работейки заедно с тях, можем да помогнем на хората да се почувстват по-защитени и по-сигурни при използване на своите компютри”, каза Бен Фатхи, корпоративен вицепрезидент на звеното за технологии по сигурността на Microsoft.
Vista ще осигури защита от онлайн заплахи, вируси и хакери. Microsoft е разработила новия си софтуер, използвайки процеса Security Development Lifecycle, който свежда до минимум грешките в сигурността във вградения код на операционната система.
Сред вградените защитни функции във Vista са Windows Defender, User Account Control, подобрен Windows Firewall, Parental Controls, Windows Internet Explorer 7 Protected Mode и Phishing Filter. Партньорите на Microsoft добавят допълнително ниво на защита чрез своите антивируси, решения срещу злонамерени програми, хакери и др.
CA вече обяви Anti-Virus 2007 за Vista, който осигурява защита срещу вируси, червеи и троянски коне и др., които могат да атакуват чрез прикачени файлове в електронната поща, при сваляне на файлове, през чата и интернет. CA Anti-Virus 2007 е едно от първите решения за сигурност, което е на разположение за бета потребители на Vista.
ContentWatch пуска софтуер за Vista, който филтрира съдържанието от Интернет в реално време. Програмата поддържа също отдалечено управление, наблюдение и отчети, както и родителски контрол върху поведението на децата в Интернет, дори и от работното място или докато са на път.
Grisoft предлага Anti-Virus 7.5 и AVG Anti-Spyware 7.5 като комерсиални и безплатни версии. Друг продукт на компанията, AVG Anti-Malware 7.5, включва защита срещу вируси и шпионски софтуер, с пълна поддръжка за Vista.
IMSafer пък предлага първата услуга за алармиране на родители, когато техните деца се включват в неподходящи комуникации онлайн. Софтуерът уведомява родителите за определени изрази, които могат да са показателни за потенциални сексуални хищници. Родителите могат анонимно да наблюдават обратната информация от контакти, които те считат, че може да са неподходящи.
Kaspersky Lab ще предостави Kaspersky Anti-Virus и Kaspersky Internet Security – два продукта, които предлагат отлична защита срещу вируси, шпионски софтуер, хакери и спам, с актуализация за злонамерен софтуер на всеки час и с изключително малко въздействие върху системните ресурси.
Потребителският софтуер на McAfee включва VirusScan Plus 2007, McAfee PC Protection Plus 2007, McAfee Internet Security Suite 2007 със защита 8 в 1, както и McAfee Total Protection 2007, McAfeeWireless Protection 2007, McAfee SiteAdvisor и McAfee SiteAdvisor Plus, който предпазва потребителите от разглеждане на рискови интернет страници.
Panda Software International обяви Panda Antivirus 2007 - най-лекото антивирусно решение в продуктовата гама за потребители на компанията, което ползва минимални системни ресурси. Panda ClientShield пък е решение за защита на работни станции в корпоративна среда. В допълнение, компанията ще предложи Panda Internet Security 2007 Identity Protect, който спомага за защита на онлайн операции и конфиденциални данни.
Symantec ще предложи цялостното решение Norton Confidential, както и Norton Internet Security и Norton AntiVirus, които ще бъдат съвместими с Windows Vista на датата на нейното пускане.
Trend Micro е готов със своето решение TrendSecure, съвместимо с Vista, което предпазва компютрите, домашните мрежи и личната информация на потребителите. TrendSecure е набор от онлайн услуги, които осигуряват разширена защита на потребителите. Решението Trend Micro AntiVirus плюс AntiSpyware предпазва от вируси, червеи, троянски коне и шпионски софтуер.

20:11

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank