News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Отвлечено американче имало три профила в уеб

Шон Хорнбек беше открит след 4 години в плен!
15-годишният Шон Хорнбек беше открит в апартамента на Майкъл Девлин в град Къркууд, щата Мисури, след акция на полицията по издирване на друго изчезнало от дома си момче, тринадесетгодишният Бен Оунби. Шон е прекарал четири години в плен на 41-годишния мъж.
През това време момчето се е радвало на относителна свобода, тъй като е оставало дълго време само в апартамента, излизало е на улицата да играе с други деца и дори е имало достъп до Интернет. Затова предизвиква учудване фактът, че не е избягал или по някакъв начин не е съобщил, че е отвлечен.
Полицията предполага, че похитителят го е заплашвал, че ще убие него и родителите му, ако се опита да избяга. Самите родители, Пам и Крейг Ейкърс са убедени, че Майкъл Девлин е промил мозъка на техния син и той се е примирил с новия си живот.
Съществуват предположения, че момчето е имало три профила в уеб сайтове, където е избрало псевдонима “Тиквеният крал”, според www.foxnews.com. Издирени са и серия от съобщения в Интернет, за които се смята, че са дело на Шон. Някои от тях са подписани от Шон Девлин, което повдига въпроса дали не се е опитвал да намекне за истинската си идентичност.
На 1 декемри 2005 г. някой, който се представя като “Шон Девлин”, участва във форума на уеб сайта на фондацията “Шон Хорнбек”, която родителите основават, за да помогнат за откриването на сина си и на други изчезнали деца. Той задава въпроса: “Докога смятате да издирвате сина си?”. По-късно пък пита дали може да напише поема за семейството.
На сайта mindviz.com също има профил, който би могъл да принадлежи на Шон. Той описва “Шон” като самотен атеист, който живее с котката си в Къркууд.
Следователите засега не коментират тези публикации в Интернет. Няма да е лесно да се установи дали наистина техен автор е отвлеченото момче или някой друг. Независимо от това, те могат да се добавят към дългия списък от следи и догадки, на които изглежда никой не е обърнал внимание през четирите години на безплодно издирване.
Освен за отвличане на две деца, Майкъл Девлин ще бъде съден и за притежаване на детски порно материали, открити на домашния му компютър.

19:59

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank