News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Щур купон в YouTube навръх Нова година

Виртуалното парти се състоя въпреки неизпълненото обещание за система за защита
YouTube и Warner Music Group спретнаха онлайн новогодишно парти, въпреки очевидно неспазеното обещание от мегапопулярния видео сайт да инсталира система срещу пиратски копия до 2007 г.
Музика от каталозите на Warner, обръщения от певци и репортажи от изпълнения на живо на празнични концерти бяха част от новогодишния фестивал на YouTube, с който партньорите смятат да поставят началото на традиция, подобна на пускането на топката на „Таймс Скуеър” в Ню Йорк. Членове на YouTube се присъединиха към виртуално празненство като излъчиха собствени видео клипове с изпълнения или новогодишни приветствия.
Демонстрацията на хармония в празничните дни идва в момент, когато е очевидно, че YouTube не успя да изпълни в срок обещанието си да стартира система за защита на авторските права на музиката, която предоставя на своя сайт. Задължението да създаде и инсталира съвременна система за идентификация на съдържанието и отчитане на дължимите суми по авторски права беше в центъра на споразумение, което YouTube и Warner сключиха през септември.
По силата на това споразумение Warner позволява на YouTube да разпространява нейната библиотека от музикални клипове, интервюта с певци и друго съдържание и да предоставя на хората възможност да включват музиката от нейния каталог в работите, които те създават и публикуват на уебсайта.
YouTube, от своя страна, обеща до края на миналата година да инсталира система за защита от пиратство, с която да даде гаранции на собствениците на авторски права. Очаква се YouTube да изпълни обещанието си в следващите една-две седмици, според AFP.
Засега YouTube и други уебсайтове, основани на съдържание, генерирано от потребителите, се предпазват от съдебни искове за нарушени авторски права чрез отстраняване на авторски материал при оплакване от страна на собствениците.

16:07

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank