News42

Новини от света на интернет и високите технологии

AMD ще догонва Intel с шеф на производството, идващ от IBM

Ветеранът Дъглас Гроуз заема мястото на Дарил Острандър. Компанията ще започне 45-нанометрово производство на процесори след 18 месеца

Вторият по големина доставчик на процесори AMD назначи за мениджър на производството ветерана от IBM Дъглас Гроуз. Така компанията се надява да продължи възхода си от последните години.
След като Дарил Острандър, старши вицепрезидент по разработването на технологии, производство и доставка, се пенсионира, Гроуз заема неговото място. Подобреното производство беше една от основните опори на обрата, който осъществи AMD в последните пет години.
От историческа гледна точка компанията се препъваше периодично, поради неспазване на сроковете или проблеми в производството. Ситуацията започна да се променя под ръководството на Бил Сигел и продължи при Острандър.
В момента AMD редовно печели награди и похвали за своето производство. Компанията въведе метода Automated Precision Manufacturing (APM), който й позволи да прави фини настройки в процеса на производството. В миналото, производителите на полупроводникови компоненти трябваше да пускат първо пробна продукция, да прегледат резултатите и чак след това да направят настройки за окончателното производство. APM позволява на AMD да поправя проблемите много по-бързо.
Новият шеф Гроуз също така ще ръководи сключванията на партньорства между AMD и наети производители на чипове. От миналата година сингапурската компания Chartered Semiconductor започна да произвежда микропроцесори от името на AMD.
Избирането на човек от IBM за шеф на производството е естествен ход от страна на компанията. IBM и AMD са свързани от дългосрочен съюз за разработване на производствени технологии. Значителен брой от мениджърите на AMD идват в компанията от IBM.
Следващото голямо предизвикателство за AMD ще е преминаване към масово производство на 45-нанометрови чипове. Те ще са коренно различни в много отношения от настоящите, произвеждани по 65-нанометров процес. Една от големите промени е, че транзисторните гейтове, които контролират потока от електрони, ще бъдат направени от метал, а не както досега от силиций.
От AMD казват пред CNET, че ще започнат 45-нанометровото производство след 18 месеца, а не след 2-2.5 години, както компанията правеше досега при преминаване от един производствен процес към друг. Според анализатори от консултантската фирма VLSI Research, AMD вече е намалила препятствията, стоящи на пътя на масовото производство на 45-нанометрови чипове и тази тяхна цел е „определено изпълнима”.
Конкурентите в индустрията също забелязаха, че почти няма компания, която за последните десетилетия да е напреднала толкова бързо в производството. Ако AMD успее да реализира новата си цел, тя вероятно ще намали дистанцията от Intel от малко повече от година на само шест месеца при преминаване към нови технологии.

16:24

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank