News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Intel реже цените на сървърни процесори

До 40% по-евтини стават от април Kentsfield и Conroe

С около 40% по-евтини процесори ще купуват от Intel производителите на сървъри. През април гигантът сваля цените на Quad-Core Xeon 3200 (Kentsfield) и Dual-Core Xeon 3000 (Conroe), а през втората половина на годината ще пусне и нови сървърни чипсети, според публикация в digitimes.com.
Quad-Core Xeon X3220 ще поевтинее с над $300, или от $851 на $530. Цената на модела X3210 пък пада от $690 на $423. По-евтино с 10-40% ще се продават и процесорите Dual-Core Xeon 3040, 3050, 3060 и 3070.
Двете процесорни линии ще формират базата за т-нар. “1-way” сървъри през тази година и началото на следващата. Очаква се през първото тримесечие на 2008-а да излязат и 45-нанометрови двуядрени (Wolfdale) и четириядрени (Yorkfield) сървърни чипове, според плановетe на Intel.
По-късно тази година компанията ще премине от линията чипсети Intel 3010 (Kaylo) към платформата Garlow, която включва два чипсета, известни в момента с кодовите имена Bigby-P и Bigby-V. Вторият от тях ще поддържа четириядрени процесори за “1-way” сървъри.

16:14

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank