News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Порнографията в Интернет атакува все повече деца

Около 42% от интернет потребителите на възраст между 10 и 17 години гледат онлайн порно, според ново проучване

Ново проучване предлага както добри, така и лоши новини на поддръжниците на идеята за безопасен интернет. Лошите са, че все повече деца и тийнейджъри са изложени на онлайн порнография, насилие и предложения за секс. Добрите са, че малко от тях са зависими от онлайн порнографията.
Около 42% от интернет потребителите на възраст между 10 и 17 години са казали, че гледат онлайн порно, когато били анкетирани в проучване на университета в Ню Хампшир, публикувано във февруарския брой на списание Pediatrics. Проучването засяга период от 12 месеца и сравнява младежите от периода 1999-2000 с тези от 2005 година.
Интернет доставчиците и хост сайтовете трябва да направят повече, за да предпазят младежта от нежелана порнография, препоръчва Джанис Уолак, един от авторите на доклада.
Според проучването, една трета от младите интернет потребители са били изложени на нежелана порнография през 2005 година. Наблюдава се увеличение в сравнение с 1999-2000, когато техният брой е бил една четвърт. Голямата част от порнографията е включвала снимки на хора, които извършват сексуални актове, понякога изпълнени и с насилие.
Агресивната тактика на продавачите на порно в комбинация с увеличената скорост и капацитет на компютрите и интернет връзките отчасти са виновни за тези резултати, казват изследователите. Друга негативна тенденция е увеличаването на онлайн насилието от 6% на 9%. Авторите на проучването казват, че това е следствие от нарастването на онлайн грубостта сред децата.
Експертите констатират обезпокоителния факт, че предложения за секс, порнография и насилие рядко се докладват на интернет доставчиците или други власти. Децата и техните родители като цяло не знаят към кого да се обърнат за такъв род проблеми.
Ако има светлина в тунела, то това е намаляването на нежеланите онлайн предложения за секс. Само едно от седем деца е имало такова през 2005 година в сравнение с едно на пет за 1999-2000.
Младите хора сега са по-предпазливи, показва проучването. Малко са тези, които посещават чат румове (стаи) или поддържат онлайн връзка с непознати. Изследователите са стигнали до извода, че образователните съобщения и медийните истории за опасностите от онлайн срещите са имали положителен резултат.
Въпреки това обаче най-опасните предложения за секс - тези, при които инициаторите искат да осъществят офлайн контакт с децата - не намаляват. Според авторите на проучването, това показва, че най-решителните от тези измамници не са спрени и това налага вземането на по-сериозни мерки, за да бъдат предпазени младежите.
Според Асоциацията на сайтовете за защита на децата, бремето на защитата на младежта пада върху родителите и върху индустрията за забавление на възрастни. Родителите трябва да използват филтриращите технологии и родителски контрол, които предлагат интернет доставчиците. А компаниите, предлагащи забавление на възрастни, трябва да организират сайтовете си така, че да бъдат разпознавани от филтриращите технологии.

16:06

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank