News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Швеция ще отваря посолство във „Втори живот“

Предвижда се и покупка на остров във виртуалния свят

Швеция ще стане първата страна с дипломатическо представителство във виртуалната реалност на „Втори живот“ (Second Life), който вече се населява от повече от 3 милиона обитатели. Това съобщи пред AFP директорът на Шведския институт Оле Уестберг.
По негови думи, основната цел е шведското посолство да служи като информационен портал за северната страна. То няма да издава паспорти или визи, но ще инструктира посетителите как да получат тези документи в реалния свят и ще действа като връзка към базирана в уеб информация за страната.
Шведският институт е агенция на шведското външно министерство, натоварен със задачата да информира света за скандинавската държава. Министерството напълно подрепя инициативата на института.
Във „Втори живот“ вече има отделни хора, които наричат себе си „Канадски посланик“ и „Посланик на САЩ във „Втори живот“, но шведската инициатива ще бъде първото официално одобрено посолство във виртуалния свят. Уестберг се надява, че посолството ще бъде отворено скоро.
По-нататък Шведският институт предвижда да купи един остров във виртуалния свят, който да стане дом за шведските компании.
В момента няколко компании от реалния свят имат филиали във „Втори живот“, в това число производители на коли и на спортни облекла, които отварят 3-D магазини.

00:25

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank