News42

Новини от света на интернет и високите технологии

Уязвимите приложения стават основна заплаха

Слабостите се търгуват тайно за целите на компютърни атаки

Най-широко разпространяваните вируси през 2006 година остават изпращаните чрез електронна поща. Първите десет в класацията са именно от този вид – те представляват голяма заплаха с оглед на постигнатите 55% от общия брой инфекции, засечени от BitDefender.
Омразният вирус Netsky е бил отговорен за 13% от всички инфекции през миналата година, а Nyxem.E се подрежда втори по масовост.
Със сигурност през 2007 г. ще се увеличи броят на e-mail атаките. Съобщенията, свързани със Садам Хюсеин – бурята, която заля Европа, или със смъртта на Путин, доказаха, че най-горещите новини се превръщат в инструмент за организиране на социалния дневен ред, посочват от антивирусната компания.
На практика, хакерите търсят начини да привлекат вниманието на потребителите с цел да ги убедят да задействат програмите, получени като приложения. А това е и начинът да получат достъп до компютрите им.
През 2007 година спам-съобщенията във формат картинка и без текст ще са повече от 50% от общия брой в глобален аспект. В момента повечето от анти-спам модулите на решенията за сигурност не предлагат защита за този вид атаки.
Що се отнася до зловредния код, той основно се изразява в използването на продуктивен ресурс от Office приложенията и също чрез он-лайн комуникациите (сайтове за социални мрежи) като MySpace и YouTube. В много случаи, за да се разпространява успешно една шпионска програма, към системата се прикрепят и така наречените rootkit-ове.
Уязвимите Office приложения ще се считат за основни носители на заплахи, насочени най-често към корпорации. Тези слабости се използват и търгуват „тайно”, за да се създадат конкретни компютърни атаки.
През 2007-ма на пазара все повече ще се явяват вече инфектирани компютърни приложения. Така всъщност се скриват вируси или шпионски програми в кодовете на компютърните приложения.
Най-достъпният продукт от десктоп решенията на BitDefender – BitDefender Internet Security, включва модули за борба с вируси, шпионски програми, фишинг атаки, скрити процеси и програми (rootkit), както и родителски контрол и firewall. А анти-спам модулът на BitDefender успешно предпазва от спам-съобщения във формат картинка, поясни Богдан Думитру, IT-експерт за BitDefender.

11:49

0 Коментари:

Публикуване на коментар

<< Начало

Препоръчваме Ви

WebDevLabs.com

WebDevLabs предлага изработка както на статични, така и на динамични уеб-сайтове на изгодни цени.

EdelweissBG.com

EdelweissBG.com гордо обслужва Русе, а от скоро и 15 града в България. Ние предлагаме само най-добрите аранжировки от най-красивите и най-свежи цветя и подходящи за всякакъв повод подаръци. Защото всеки от нашите клиенти е важен. Нашият професионален персонал е нает да прави пазаруването от нас удоволствие за вас.

За този сайт

Сайта е стартиран на 03.11.2006 и има за цел и идея да предлага на своите потребители само най-новите, най-интересните и най-значимите новини от света на интернет и високите технологии, както и софтуеърни новини. Стараем се да сме добри и явно го постигаме, но винаги можем и по-добре, затова и целите ни са високи. Приятни моменти в сайта и дано винаги да намирате това което търсите при нас.

За контакти

Пишете ни на нашият e-mail ако нещо Ви интересува или имате оферта за реклама или размяна на линкове. С радост ще Ви отговорим.

Електронна поща:
@#$_amtwebmaster[at]yahoo.com Подразбира се че трябва да премахнете @#$_ от e-mail адреса. :-)

Google

Приятели



Архив

Последни новини

Линкове

Реклама








Статистика



Check PageRank